user_mobilelogo

Hoe het begon

Van jongs af aan ben ik altijd geïnteresseerd geweest in fotografie, maar helaas waren er weinig gelegenheden en mogelijkheden om hier mee bezig te zijn. In die tijd was er altijd wel iets wat ik toch nog liever wilde voor mijn verjaardag, zodat het de nodige jaren heeft geduurd voordat ik besloot gewoon zelf maar een camera te kopen. Dat werd een tweedehands analoge spiegelreflex camera, met een wijzertje in de zoeker waarmee je op een omslachtige wijze de juiste belichting kon instellen. Niet echt een makkelijke startcamera dus.

Sinds dat moment heb ik zo’n beetje elke (familie)gelegenheid aangegrepen om foto’s te maken. Begon het allemaal met gewoon maar vastleggen wat voor mijn lens kwam, in de loop van de jaren werd het me duidelijk dat de foto’s beter werden als het vastgelegde beeld een bepaalde emotie of boodschap opriep of uitdrukte. Inmiddels ben ik de 40 ruim gepasseerd, maar nog steeds leer ik nieuwe dingen.

Ontwikkeling

Wat voor mijn foto’s gold, was ook zo voor de apparatuur die daarvoor werd gebruikt. Mijn huidige apparatuur is van hoogwaardige kwaliteit en biedt veel mogelijkheden om de technische kant van het fotograferen goed in te vullen (goede apparatuur maakt nog geen goede foto tenslotte).

Over fotografie kan ik niet anders dan enthousiast zijn. Ik richt me niet op specifieke aspecten binnen het domein van fotografie. Ik houd me met veel disciplines bezig, enerzijds om (potentiële) klanten een scala aan mogelijkheden aan te kunnen bieden, anderzijds omdat ik mezelf graag uitdaag steeds weer nieuwe dingen uit te proberen, daar de nodige ervaring in op te doen en deze te beheersen. Ontwikkeling en verbetering, dat vind ik belangrijk.

Mijn werk

Foto’s moeten voldoen aan de verwachtingen van u als klant maar zullen ook mijn eigen zelfkritiek moeten doorstaan. Daarom steek ik altijd veel tijd en aandacht in het luisteren en meedenken met klanten.

Naast uitgevoerde opdrachten bestaat een groot deel van mijn foto’s uit vrij werk. Hoewel ik mezelf steeds weer wil vernieuwen, heb ik natuurlijk wel voorkeuren als het gaat om fotograferen. Mijn favorieten zijn portretten, en lingerie/boudoir. Hiervoor nodig ik regelmatig modellen uit om een bepaald thema uit te werken.

Samenvattend

De middelen om te komen tot sprekende beelden zijn er, het enthousiasme om dat te realiseren is er, wat ontbreekt is een model om te fotograferen ……… u misschien?